diumenge, 12 d’abril del 2009

MIND MAPS

Per fer la tasca de la CLASS 11 podeu fer servir programes que us ajudin a fer mind maps (mapes conceptuals). Hi ha diferents eines que podeu descarregar-vos, però jo us recomano el CmapTools. Si cliqueu a download podreu descarregar el programa als vostres ordinadors. Només heu d'anar seguint les instruccions que van sortint. Si teniu cap dubte poseu-vos en contacte amb mi per email o pregunteu a classe si no sabeu com fer-lo. Si hi ha molta gent interessada en el funcionament d'aquest programa podem fer una classe extra per explicar en detall com funciona.

Una vegada tens el programa descarregat ja pots començar a treballar. Els mapes que facis es poden guardar al teu equip o compartir-los online. Al teu equip es guardaran en una carpeta ques es diu My Cmaps dintre de Els meus documents. Pots tornar a obrir els mapes i modificar-los tantes vegades com vulguis. Els mapes es guarden amb extensió que només es pot obrir amb ordinadors que tinguin el mateix programa. Si vols enviar-los a algú has de obrir el menú Archivo, clicar Exportar Cmap como i triar el format que li vulguis donar (imatge, pdf, pàgina web...).

Els mind maps són eines que permeten organitzar representar el coneixement de manera senzilla, pràctica i visual.
Grafo.png (13106 bytes)

El seu objectiu és representar les relacions entre els conceptes, que es troben en caixes o cercles. Aquestes relacions s'expliciten amb línies que uneixen les diferents caixes. Aquestes línies s'asocien a paraules o nexes que descriuen quina és la relació entre conceptes.

Si vols saber més sobre el tema pots mirar mapas conceptuales